Az új hobbim kelléke

Amikor az ember egy gyerekvállalás után újra vissza kezd menni az élet körforgásába hirtelen minden annyira idegen és furcsa lesz számára, mint amilyen akkor volt, amikor nekikezdett a munkának, és beállt az első munkahelyére. Mint amikor először az egyetemről kilépve érezte, hogy a barátok messzebb vannak, a közös időtöltés és a közös hobbi távolabb került, és a helyén tátongó űrt valamivel ki kell tölteni. Persze ez nekem a főiskola után sem volt könnyű, a gyerekeim óvodába kerülésekor pedig egy kicsit össze is dőlt a világ. Nem igazán találtam a helyem sehogy sem, és ezt a férjem is látta. Vissza mentem dolgozni, és még több lett a mindennapos stressz. Egyszerűen fogalmam sem volt, hogyan tudnék abból a mély állapotból kilábalni, amibe belekerültem.

A férjem pedig adott egy jó ötletet egy apró ajándékkal. Volt nekem ugyanis egy okos órám, egy sport órám, amit a gyerekek megszületése óta nem is használtam. Én már szinte el is felejtettem, de a férjem nem. Egyszer csak átadott egy kis dobozt, és annyit mondott, hogy szeretné, hogy ha újra elkezdeném használni. Amikor kibontottam a dobozt nem volt benne más, mint egy apple watch szij. Hihetetlen megörültem és egyben meg is lepődtem, hogy neki ez eszébe jutott.

A gyerekek előtt ugyanis rendszeresen futottam. Nem sokat, és nem is gyorsan, de arra bőven elég volt, hogy karban tartsa a testemet és a lelkemet egyaránt. Futás során ki tudtam szellőztetni a fejemet, és fizikálisan is elfáradtam amellett, hogy az irodában folyamatosan karban tartottam az agyamat. És azt gondolom, hogy ez a futás, és a mozgás most is át fog segíteni ezen a nehéz időszakon. Most már van az új hobbimhoz új kellékem is, és tényleg alig várom, hogy újra elmenjek szelni a métereket.